Lejeune

/ Sint-Katelijne-Waver

Over Lejeune

Lejeune nv is gelegen op de Frugro in Sint-Katelijne-Waver, het Belgisch en Europees centrum van groenten en fruit.  Dat we gevestigd zijn op amper 500 meter van Belorta – toch de grootste in Europa voor de AGF-sector – levert ons alleen maar extra voordelen op.

De laatste jaren zijn onze activiteiten van enkel het verkopen van de beste groenten en fruit uitgebreid met ook de import en export van producten. Op vlak van  import mogen wij met enige fierheid stellen dat er zich de laatste jaren een enorme uitbreiding heeft voorgedaan.  Vooral Spanje is onze grootste leverancier tijdens de winterperiode.  Ook qua export zijn we stelselmatig aan het groeien, dit dankzij een trouwe schare klanten in het buitenland.  Enkele vaste afladers worden dagelijks beleverd met vooral kwalitatief verse producten zoals slasoorten, tomaten, aardbeien komkommers… m.a.w. alle Belgische producten!

Benieuwd naar de geschiedenis van Lejeune? Klik hier!

Geschiedenis

De oorsprong van de firma zoeken we begin jaren 1950. De heer Paul Lejeune startte toen het bedrijf op de Mechelse vroegmarkt aan de Zandpoortvest. Het bedrijf kende een bleoeinde periode, maar werd in 1997 verkocht aan Francis Charlier.

Nadat Francis samen met een gedreven ploeg deze vennootschap in tien jaar verdrievoudigde in omzet, werd de zaak overgekocht door de Group Achiel De Witte. Die zagen er een stevige versterking in van de activiteiten die ze reeds uitvoerden en dus een absolute meerwaarde.

Waar Francis Charlier zaakvoerder blijft, kwam het beheer van de dagelijkse handel in handen van Beny Vanderborght, die omringd wordt door een 20-koppige ploeg in en rond de verkoopshal van Lejeune, die op dit moment een oppervlakte van 1200 m² omvatten.

Producten

Ons aanbod aan producten bestaat uit enkele stevige pijlers:

Cibel 

Het topmerk van de Group Achiel De Witte geïmporteerd door Central Fruit is zeker Cibel. Deze producten worden bijna gedurende het ganse jaar verdeeld door onze ploeg die niet alleen qua kwaliteit maar ook qua service bij de beste wilt behoren.

20150823-1041-Digitalclickx
final-31_Aardbeibakje

Producten van Belgische oorsprong

Uiteraard worden er heel wat zaken gekocht bij onze goeie buren van Belorta. In Sint-Katelijne-Waver gaan we voor Belgische groenten van uitstekende kwaliteit, in de veiling van Borgloon met hun heerlijk hardfruit of kleinfruit ’Eburon’ komen we dan weer andere lekkernijen.

In de Coöperatie Hoogstraten, gekend en gespecialiseerd in Belgische aardbeien van topkwaliteit, worden door onze aankopers de beste zachtfruitproducten gekocht. Uiteraard zijn dit aardbeien, maar evengoed zijn dit bosbessen, bramen,…

In de andere veilingen van dit land, worden ook de nodige zaken aangekocht bij de lokale telers: de REO-veiling (Roeselare) waar de West-Vlamingen zich inzetten voor kwaliteit.

Serregroenten 

Serregroenten zoals handgeplukte spinazie, veldsla, kervel, zuring,…
worden hier tijdens de winterperiode rechtstreeks bij de kweker geladen.

groupadw_spinazie
groupadw_groenten

Producten van Spaanse oorsprong

Tomaten, onder de merknaam Cebon, worden bij onze Spaanse telers rechtstreeks voor ons ingepakt, zonder dat deze via een veiling eerst dienen verhandeld te worden zodat kwalitatief hier van een hoogstaand product kan gesproken worden.

Paprika’s, aubergines, komkommers, diverse slasoorten, courgettes, krulandijvie,… worden in verschillende verpakkingen volgens vraag van de klant drie- tot viermaal per week rechtstreeks vanuit Spanje naar Lejeune aangevoerd. Het keurmerk Cebon zorgt voor een extra garantie op een uitstekende kwaliteit.

Druiven 

Tijdens het Belgische druivenseizoen van augustus tot november zijn wij dagelijks aanwezig in de druivenserres in en rond Overijse. De unieke ‘Leopolddruiven’ en de smaakvolle ‘Ribierdruiven’ worden er door vakmensen als koninklijke tafeldruif in de serres gesneden en daarna verpakt.

druiven1
groupadw_venkel

Masia De Pino 

Venkel – bloemkolen – bosuien – peterselie

Ook één van de toppers binnen de aangeboden producten is het merk Masia del pino, in België gekend als een hoogstaand product zowel in kwaliteit als in continuïteit. Sinds 2006-2007 mogen wij ons als grootste vertegenwoordiger van dit merk in België positioneren.

Ook Italië is één van onze vaste leveranciers, meer bepaald raddichio.

Venkel, peterselie, platte peterselie, koolrabi e.a. groenten worden in Europoolkisten rechtstreeks aangevoerd.  Met onze vaste leveranciers uit Frankrijk, Spanje en Nederland hebben wij dagelijks contact om de continuïteit van ons totaalassortiment te kunnen garanderen.

Tijdens de lente- en zomerperiode worden perziken, nectarines, abrikozen, kersen , meloenen en andere… meestal van Franse of Spaanse origine rechtstreeks aangevoerd of via een zusterbedrijf van het Europees Centrum te Brussel aangekocht.

Klanten

Door onze inzet, enthousiasme en vakkennis ontvangen we van onze leveranciers enkel de beste kwaliteitsproducten.

Mede door onderdeel te zijn van Group Achiel De Witte kunnen we onze stempel drukken op de Belgische markt van groenten en fruit. Deze hechte groep bedrijven die groenten en fruit ademen, hebben reeds een zekere bekendheid gecreëerd. En dat we daar deel kunnen van uitmaken, daar zijn we meer dan trots op!

Tot onze klanten mogen we rekenen: groothandelaars, kleine AGF-winkeliers, retailers, cateringbedrijven, voedselverwerkende bedrijven, openbare instellingen, buurtwinkels en ons nieuw segment namelijk de Horeca-organisaties.

Activiteiten

Lejeune is sinds jaar en dag dé referentie in groothandel van hoogstaande kwaliteitsgroenten en -fruit, voornamelijk van eigen bodem.
Onze activiteiten omvatten zowel import als export, en dit uit volgende landen:

 • Export

  • Frankrijk
  • Nederland
  • Duitsland
  • Luxemburg
  • l
  • l
  • lklklkl kl

 • Directe Import

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Italië
  • Nederland
  • Spanje
  • **Placeholder

 • Indirecte Import

  • Afrika
  • Australië
  • Aziatische eilanden
  • Europa
  • Midden Oosten
  • Noord Amerika
  • Zuid-Amerika

Online Bestellen

Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om bij Lejeune je aankopen online/digitaal te doen via onze online webshop
Wenst u de bestelling te laten leveren of haal je ze liever zelf op in ons filiaal in Mechelen? Dat kies je uiteraard zelf.
Voor meer info kunt u contact opnemen met Beny op het nummer +32(0)475/95 00 88.
We zetten alvast de voordelen even op een rijtje:

Makkelijk & Snel

7/7dagen, 24/24uur

Versheid gewaarborgd

Volledig assortiment online

Contacteer Ons

Heb je een vraag of wens je een bestelling te plaatsen?
Contacteer ons via onderstaande gegevens, of vul het onderstaand formulier in.  We helpen je snel verder!

Contact

nv Lejeune

Strijbroek 3, 2860 Sint-Katelijne-Waver

T: +32(0)15/31 69 31
F: +32(0)15/31 40 49
aankoop@nvlejeune.be

Openingsuren

Maandag – Woensdag – Vrijdag
02.00u – 13.00u

Dinsdag
06.00u – 14.00u

Donderdag
06.00u – 17.00u

Zaterdag
04.30u – 11.00u

U kan hier onze officiële certificaten terugvinden per filiaal:
Certificaten Group ADW