Starfresh

/ Luik

Over Starfresh

Starfresh Liège ziet het levenslicht in 2016 wanneer twee gevestigde waarden in de Waalse groenten- en fruitgroothandelsmarkt – Haenen en Pons – samensmelten tot een nieuw bedrijf en waar meer dan een halve eeuw ervaring vandaag één van de succesfactoren vormt.

Starfresh is gevestigd op de groothandelsmarkt van Luik, waar het dankzij de grote oppervlakte en infrastructuur haar klanten optimaal weet te bedienen.  In 2009 al werd het toenmalig Haenen SA een deel van de Group A. De Witte.  En niettegenstaande de goeie samenwerking binnen de groep, heeft het huidige bedrijf toch zijn familiale karakter weten te behouden. Christian Haenen is nog steeds de leidende kracht binnen de organisatie; een taak waarbij hij intussen de steun heeft gekregen heeft van zijn zoon Philippe en dochter Christel, die respectievelijk de taken van filiaalmanager en verkoopdirecteur bekleden.

Benieuwd naar de geschiedenis van Starfresh? Klik hier!

Geschiedenis

We schrijven mei 1959 als Christian Haenen beslist om een groothandel in groenten en fruit op te richten. In 1964 beslist de Stad Luik om een nieuwe Groothandelsmarkt te maken waar Christian Haenen graag naartoe trekt met zijn bedrijf. Stelselmatig groeit Haenen uit tot één van de belangrijkste spelers op de Waalse groenten- en fruitmarkt. Kwaliteit, flexibiliteit en vooral een ongelooflijke passie voor de producten zorgen ervoor dat zij hun omzet jaar na jaar zien vergroten.

Op 12 juli 1991 ziet de firma Pons het levenslicht. Net als Haenen heeft deze groothandel zijn vestiging op de Groothandelsmarkt van Luik. Vanaf het begin staat Pons erom bekend om alleen de allerbeste producten aan zijn klanten te verkopen. Guy Haekens, de filiaalmanager van Pons Luik, kan teren op een ongelooflijke ervaring en passie voor zijn werk.

In januari 2003 verhuist Haenen naar een nieuw gebouw op de Groothandelsmarkt. Daarbij hebben ze een veel grotere oppervlakte aan commerciële ruimte, waardoor ze de klanten nog beter kunnen bedienen. Daarnaast is ook de stockageruimte, de beschikbare koelingsruimtes en de aanwezigheid van loskades een ongelooflijke meerwaarde voor de klanten en het personeel.

Vanaf 2009 is Haenen SA een deel geworden van de Group A. De Witte. Niettegenstaande de goeie samenwerking binnen de groep, is Haenen steeds een bedrijf gebleven met een familiaal karakter. Christian Haenen is nog steeds de leidende kracht binnen de organisatie, maar hij heeft daarbij steun gekregen van zijn zoon Philippe (filiaalmanager) en zijn dochter Christel (verkoopdirecteur).

In 2016 kennen de groothandels Haenen et Pons een nieuwe mijlpaal wanneer ze samen Starfresh Liège worden en een nieuwe vestiging openen op de groothandelsmarkt van Luik.

Producten

Commercieel aanbod

Primeurs, groenten en fruit het hele jaar door (Belgische producten evenals import), salades en scheuten, een ruim assortiment aan exotische groenten en fruit, citrusvruchten, look, ajuin, sjalotten, een breed gamma aan paddenstoelen, gedroogd fruit, kruiden, aardappelen, diverse specialiteiten.

Voor de import van alle producten wordt er uiteraard nauw samengewerkt met de partners binnen de Group A. De Witte.

Cibel 

Het topmerk van de Group Achiel De Witte geïmporteerd door Central Fruit is zeker Cibel.  Deze producten worden bijna gedurende het ganse jaar verdeeld door onze ploeg die niet alleen qua kwaliteit maar ook qua service bij de beste wilt behoren.

Klanten

Door onze inzet, enthousiasme en vakkennis ontvangen we van onze leveranciers enkel de beste kwaliteitsproducten.

Mede door onderdeel te zijn van Group Achiel De Witte kunnen we onze stempel drukken op de Belgische markt van groenten en fruit. Deze hechte groep bedrijven die groenten en fruit ademen, hebben reeds een zekere bekendheid gecreëerd. En dat we daar deel kunnen van uitmaken, daar zijn we meer dan trots op!

Tot onze klanten mogen we rekenen: groothandelaars, kleine AGF-winkeliers, retailers, cateringbedrijven, voedselverwerkende bedrijven, openbare instellingen en buurtwinkels.

Activiteiten

Starfresh is sinds jaar en dag dé referentie in groothandel van hoogstaande kwaliteitsgroenten en -fruit, voornamelijk van eigen bodem.
Onze activiteiten omvatten zowel import als export, en dit uit volgende landen:

 • Export

  • Frankrijk
  • Nederland
  • Duitsland
  • Luxemburg
  • l
  • l
  • lklklkl kl

 • Directe Import

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Griekenland
  • Italië
  • Nederland
  • Spanje
  • **Placeholder

 • Indirecte Import

  • Afrika
  • Australië
  • Aziatische eilanden
  • Europa
  • Midden Oosten
  • Noord Amerika
  • Zuid-Amerika

Online Bestellen

Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om bij Starfresh je aankopen online te doen.
Wenst u de bestelling te laten leveren of haal je ze liever zelf op? Dat kies je uiteraard zelf.
Voor meer info kunt u contact met ons opnemen via +32(0)4/362.64.10
We zetten alvast de voordelen even op een rijtje:

Makkelijk & Snel

7/7dagen, 24/24uur

Versheid gewaarborgd

Volledig assortiment online

Contacteer Ons

Heb je een vraag of wens je een bestelling te plaatsen?
Contacteer ons via onderstaande gegevens, of vul het onderstaand formulier in.  We helpen je snel verder!

Contact

Starfresh
T: +32(0)4/362.64.10
F: +32(0)4/370.29.34
info@starfresh-liege.be

Openingsuren

Maandag – Vrijdag
04.30u – 11.00u

Zaterdag
04.30u – 09.30u

U kan hier onze officiële certificaten terugvinden per filiaal:
Certificaten Group ADW

PRIJSLIJST

 [groups_non_member group=”Starfresh”] Log in om de actuele prijslijst te downloaden.  [/groups_non_member]

[groups_can_access_file file_id=”1″] U kunt nu de actuele prijslijst downloaden: [/groups_can_access_file][groups_file_link file_id=”1″]

[groups_can_access_file file_id=”2″] U kunt nu de actuele prijslijst downloaden: [/groups_can_access_file][groups_file_link file_id=”2″]

[groups_can_access_file file_id=”3″] U kunt nu de actuele prijslijst downloaden: [/groups_can_access_file][groups_file_link file_id=”3″]

[groups_can_access_file file_id=”4″] U kunt nu de actuele prijslijst downloaden: [/groups_can_access_file][groups_file_link file_id=”4″]

[groups_login][groups_logout]