Van Dijk Foods

Over Van Dijk Foods

Van Dijk Foods werd in 1992 boven de doopvont gehouden en is nu al enkele jaren een begrip in het internationale AGF-gebeuren.
Dagelijks importeren wij groenten en fruit uit alle delen van de wereld om ze vervolgens te distribueren naar supermarkten en groothandelaars over heel Europa.  Klantgerichtheid. Kwaliteit. Innovatie. Het zijn dé sleutelwoorden die we hanteren bij de dagelijkse werking voor onze klanten.

Onze organisatie in het hart van Europa is er op gericht onze relaties de beste goederen met snelste service te leveren. De topkwaliteit van onze producten is het resultaat van een niet-aflatende kwaliteitszorg en doorgedreven selectie van leveranciers.  Door onze jarenlange ervaring kunnen wij snel en alert reageren in een steeds veranderende markt.

Van Dijk Foods heeft twee vestigingen in België (Sint-Katelijne-Waver en Brussel). Strategisch gelegen tussen Zeebrugge, Antwerpen, Vlissingen, Rotterdam en op slechts tientallen kilometers van Zaventem plaatst ons letterlijk en figuurlijk op het kruispunt van Europa. Een uitgelezen locatie voor de aankomst en vertrek van goederen.

Sint Katelijne Waver is het hart van ons importgebeuren. Hier komt de ganse wereld samen. Van hieruit contacteren wij leveranciers over heel de wereld. Het is ook de plaats waar wij goederen stockeren en verpakken en vertrekpunt voor export naar andere landen. Hier vindt u onze opslagruimtes en onze verpakkingseenheden.

Brussel is onze vinger aan de pols. Hier komt heel de Benelux samen om zich te bevoorraden. In deze competitieve omgeving, in het Europees Invoercentrum staan we iedere dag reeds vroeg klaar om onze klanten snel en correct te bedienen met de beste producten.

Activiteiten

Import

Voor ons is de wereld een boomgaard zonder grenzen. Wij zoeken constant naar het beste fruit in de beste productiegebieden en de snelste manier om de goederen hier te krijgen. Wij willen tevredenheid voor onze klanten. Kwalitatief hoge producten geven tevredenheid. Werken met sterke leveranciers geeft ons en onze klanten die zekerheid. Onze selectie en controle zijn kritisch. Onze partners delen deze filosofie. Zo verbeteren en vernieuwen wij ons assortiment elke dag.

Export

Iedere dag zijn wij reeds vroeg in de weer voor u. Goederen aankopen, controleren, verpakken, verkopen. Dit alles gebeurt door de wol geverfd personeel. Mensen met een grote knowhow in AGF. Mensen die er iedere dag staan voor u en uw bedrijf. Om U het juiste product te bezorgen tegen de beste prijs in de beste omstandigheden iedere dag weer.

Logistiek

Wij leveren logistieke diensten zoals warehousing, verpakking, kwaliteitscontrole, transport aan onze partners. Onze koelruimtes leveren steeds de optimale omstandigheden voor de stockage van onze goederen. De kwaliteit wordt streng bewaakt door onze quality managers. Wij volgen het product nauwgezet van leverancier tot klant, waarbij iedere stap is geïdentificeerd. Ons personeel kent de noden van onze klanten en volgt deze op. Transport gebeurt door ervaren vervoerders die onze strenge eisen kennen en dezelfde kwaliteitszorg in het vaandel dragen. Zelf beschikken wij over 5 vrachtwagens die instaan voor het Benelux-vervoer.

Producten

Het assortiment van Van Dijk is gestoeld op de handel van Belgische topproducten en import uit Europa.

Belgische producten 

Wij concentreren ons niet alleen op het importgebeuren maar verhandelen
ook het hele gamma Belgische producten. Onze aankopers zijn steevast on-line verbonden met de belangrijkste groente- en fruitveilingen van België
(Sint-Katelijne-Waver, Roeselare, Borgloon,…). Daarnaast werken wij
ook samen met verschillende onafhankelijke producenten.

Import

Eerst en vooral is er de import uit Europa. Reeds vele jaren hebben wij programma’s met Frankrijk (appelen, meloenen en steenfruit),
Spanje (citrus, zachtfruit en steenfruit), Italië (druiven, kiwi’s en appelen)
en nog enkele andere buurlanden. Dit past naadloos samen met de import
uit derde landen.

Zespri

Daarnaast zijn wij exclusieve panellist voor ZESPRI kiwi’s aan alle groothandels.

3_images_ZESPRI COMBINED_COMBINED_4.low

Online Bestellen

Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om bij je aankopen online te doen.
De voordelen op een rijtje:

Makkelijk & Snel

7/7dagen, 24/24uur

Versheid gewaarborgd

Volledig assortiment online

U kan hier onze officiële certificaten terugvinden per filiaal:
Certificaten Group ADW

Contacteer Ons

Heb je een vraag of wens je een bestelling te plaatsen?
Contacteer ons via onderstaande gegevens, of vul het onderstaand formulier in. We helpen je snel verder!

Adres

Maatschappelijke zetel
Hoveniersstraat 15
2860 Sint-Katelijne-Waver
T: +32 15 55 65 61
F: +32 15 55 65 66

Vestiging Brussel
Werkhuizenkaai 112-154
Mag 14-15-16
1000 Brussel
T: +32 2 245 75 26
F: +32 2 245 88 07

Openingsuren

Maandag – Vrijdag
05.00u – 14.00u

Uw Bericht / Bestelling

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Certificaten

Traceerbaarheid via barcode / IFS-broker

Om aan de wettelijke en marktgebonden vereisten te beantwoorden, voert Van Dijk op een succesvolle manier een traceerbaarheidssysteem van het veld tot de uiteindelijke levering aan de klant.  Door de naleving van de IFS-richtlijnen kan men alle risico’s en gevaren voor de kwaliteit in ieder stadium controleren. Hierdoor kan de opspoorbaarheid van elk artikel gegarandeerd worden.