Central Fruit

/ Brussel

Over Central Fruit

Central Fruit is een dynamisch bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in het importeren en exporteren van Fruit. Central Fruit is in het hartje van Brussel gevestigd in het Europees importcentrum.

Sinds de oprichting heeft Central Fruit een sterke reputatie opgebouwd.  Niet alleen omdat wij aandringen op een hoogstaande kwaliteit van onze producten maar ook de duurzame relaties die worden opgebouwd met onze leveranciers en klanten.  Wij hechten veel belang aan de persoonlijke band met al onze leveranciers en klanten.  Wij kiezen al onze leveranciers heel zorgvuldig uit en behandelen ze als echte partners.

Klanten

Ons cliënteel bestaat uit speciaalzaken, groothandelaren, grootwinkelbedrijven, horecaleveranciers, groothandelsmarkten en exporteurs uit de Benelux.

De sleutel van het succes van Central Fruit is samenwerking!  Wij hechten veel belang aan de persoonlijke band met al onze leveranciers en klanten.  Wij kiezen al onze leveranciers heel zorgvuldig uit en behandelen ze als echte partners. Hierdoor hebben wij een sterke band opgebouwd met al onze leveranciers.  Net als wij streven onze leveranciers naar het aanbieden van een hoogwaardig vers kwaliteitsproduct.

Gevoed door onze strenge kwaliteitseisen begint onze speurtocht naar het zoeken van de beste producten voor onze klanten.  Doordat we met betrouwbare leveranciers werken, die samen met ons zorgen voor een optimale verscheping van het product, krijgen wij de beste verse producten aan in onze opslagruimtes.  Na een kritische ingangscontrole, worden alle producten op de meest ideale manier bewaard.  Zodat ze niet aan kwaliteit verliezen.  Zo kunnen wij  garanderen dat wij het ganse jaar rond, tijdig een kwaliteitsproduct kunnen afleveren.

Producten

Het hoofddoel van Central Fruit is het hele jaar rond een assortiment van hoogstaande kwaliteitsproducten aan te bieden.
Binnen dit assortiment biedt Central Fruit een brede waaier van fruitsoorten aan.

Door de steeds toenemende vraag van onze klanten, is Central Fruit sinds enkele jaren gestart met een ruim aanbod van kwaliteitsgroenten en een uitgebreid aanbod van Franse aardappelen, look en sjalotten.  Binnen dit assortiment van groenten en fruit, biedt Central Fruit een ruim aanbod van gekende kwaliteitsmerken: Le Puits d’Amour, Freshland Chili, Idyl, Chiquita, La Cabrette, Dessy, Akdeniz, Tio Peco, Yummy Fruit, Suncape, Saint Petrus,… en uiteraard ook Bollo! Het Spaanse familiebedrijf Bollo – dat al in 1922 werd opgericht – beschikt over een schat aan ervaring in het telen, oogsten en verwerken van citroenen, sinaasappels en mandarijnen. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer.

Beweeg met de muisaanwijzer over één van onderstaande fotootjes om ons meer te lezen over ons assortiment!

 • Citrus

  Binnen het gamma van citrus beschikken wij onder meer over ons eigen kwaliteitsmerk CIBEL. Zowel de heerlijke appelsienen als de zoete clementines zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Daarvoor wordt er samengewerkt met producenten uit Spanje en Zuid-Afrika.

 • Druiven

  In druiven is er een grote verscheidenheid aan soorten en van landen van herkomst en zijn tegenwoordig het gehele jaar te verkrijgen. De bekendste zijn Thomson Seedless, dit zijn witte zoete druifjes zonder pitjes.

 • Hard fruit

  Hard fruit is een belangrijk onderdeel van Central Fruit. Wij bieden een ruim assortiment van appels en peren aan en focussen hierbij steeds op de beste kwaliteit. Enkele soorten appels: Gala Golden Delicious Granny Smith Breaburn Pink Lady.

 • Zacht Fruit

  Onze hoofddoelstelling is de belangrijkste producten het hele jaar beschikbaar te hebben én de juiste kwaliteitsgarantie te kunnen bieden. Daartoe werken we wereldwijd met verschillende partners samen. Enkele producten binnen dit assortiment zijn: aardbeien, rode bessen, bosbessen, blauwe bessen, frambozen, braambessen, ...

 • Steenfruit

  Met ons merk Cebon kunnen we een absoluut hoogwaardig product afleveren aan een competitieve prijs met een assortiment dat o.a. bestaat uit perziken, nectarines, pruimen, abrikozen, kersen, ...

 • Meloenen

  Voor onze meloenen werken we samen met een betrouwbare partner die een constante kwaliteit levert. De vruchten moeten beantwoorden aan kwaliteitsnormen die per variëteit worden bepaald. Zo worden bijvoorbeeld het suikergehalte, de kleur, vruchtdiameter en hardheid regelmatig gecontroleerd. Wij werken onder het merk Cebon maar hebben ook huismerken zoals: Chateau Perouse, Le Puits d’Amour, …

 • Groenten

  Door de steeds toenemende vraag van onze klanten, is Central Fruit sinds enkele jaren gestart met een ruim aanbod van geïmporteerde kwaliteitsgroenten. Binnen ons gamma vindt u tomaten, komkommers, aubergines, paprika, courgettes, selder, pissenlit,...

 • Uien

  Central Fruit biedt ook een assortiment look en ajuin. Dit assortiment is afhankelijk van het seizoen. Onder dit gamma vinden we look, ajuin, sjalotten, gember,…terug van verschillende landen van origine zoals China, Thailand, Frankrijk, Argentinië,…

 • Look

  Central Fruit biedt ook een assortiment look en ajuin. Dit assortiment is afhankelijk van het seizoen. Onder dit gamma vinden we look, ajuin, sjalotten, gember,…terug van verschillende landen van origine zoals China, Thailand, Frankrijk, Argentinië,…

Onze kwaliteitsmerken

Naast deze merken, heeft Central Fruit ook de eigen kwaliteitsmerken zoals Cibel en Cebon.  Alleen producten van een excellente kwaliteit worden onder onze eigen merknamen verkocht.  Om een bepaald volume van een specifieke kwaliteit te garanderen voor onze kwaliteitsmerken, werkt Central Fruit samen met diverse producenten verspreid over verschillende productiegebieden.

U kan hier onze officiële certificaten terugvinden per filiaal:
Certificaten Group ADW

Contacteer Ons

Heb je een vraag of wens je een bestelling te plaatsen?
Contacteer ons via onderstaande gegevens, of vul het onderstaand formulier in. We helpen je snel verder!

Adres

Werkhuizenkaai 112-154
1000 Brussel
T: +32 2 242 62 00
F: +32 2 245 86 15

Openingsuren

Maandag – Vrijdag
04.00u – 12.00u

Uw Bericht / Bestelling

[contact-form-7 404 "Not Found"]
groupadw_ifs-logo

Certificaten

Traceerbaarheid via barcode / IFS-broker

Om aan de wettelijke en marktgebonden vereisten te beantwoorden, voert Central Fruit op een succesvolle manier een traceerbaarheidssysteem van het veld tot de uiteindelijke levering aan de klant.  Door de naleving van de IFS-richtlijnen kan men alle risico’s en gevaren voor de kwaliteit in ieder stadium controleren. Hierdoor kan de opspoorbaarheid van elk artikel gegarandeerd worden.